Kawa mielona

Filtruj według

Cena

Cena

  • 19,00 zł - 55,00 zł

KAWA MIELONA PROSTO Z WŁOCH

Niemal każdy miłośnik kawy ma swój ulubiony smak i rodzaj tego cudownego napoju. Wśród smakoszy największym zainteresowaniem cieszą się zazwyczaj kawy mielone. To dzięki możliwości mieszania różnych gatunków kaw w zmielonej formie są one tak cenione na całym świecie. Zaletą wyboru kawy mielonej jest wygoda przygotowania samej kawy. Nie potrzebują Państwo specjalnego młynka służącego do zmielenia ziaren. Wystarczy po prostu zaparzyć kawę w taki sposób jaki Wam odpowiada. W naszym sklepie znajdą Państwo szeroki wybór kaw mielonych z Włoch, które zachwycają smakiem i aromatem.

Włoska kawa mielona – wyjątkowy smak i aromat

Każdy smakosz kawy wie bowiem, że prawdziwa włoska kawa mielona potrafi zniewolić smakiem jak i zapachem. Wiemy jak ważna jest jakość kawy, dlatego też w Maderashop znaleźć można tylko najwyższej jakości kawy mielone od uznanych włoskich producentów. Wśród naszych kaw mielonych znajdą coś dla siebie zarówno osoby preferujące mocną kawę, jak i delikatną czy też niezwykle intensywną w smaku.

Czy wiesz, że włoska kawa mielona ... ?

Nasze wyjątkowe kawy mielone MIKE produkowane są we Włoszech w naszej palarni Torrefazione Mike Castagnotto Mario S.p.A. w Alesandrii, z zachowaniem, starannego procesu doboru najwyższej jakości ziaren i wypalania, tak by zachować smak i aromat typowy dla najlepszych włoskich kaw a jednocześnie dostosować je pod nasze polskie gusta.

Nasze mielone kawy znakomicie nadają się do wszystkich metod parzenia kawy mielonej, zarówno w domowych ekspresach kolbowych, kawiarkach, w alternatywnych metodach parzenia (French Press, Dripper itp.) jak i do klasycznej kawy „parzonej”. Należy przy tym pamiętać o odpowiednim sposobie parzenia – odmierzamy porcję kawy (standardowo stosuje się ok 6-7g na każde 100ml wody) którą zalewamy niewielką ilością gorącej (nie wrzącej) wody (max 96’C). Czekamy ok 30 sec aż kawa się zaparzy i dolewamy pozostałą ilość wody. Po ok 1-1,5 min dobrze jest kawę przelać do filiżanki lub kubka tak by pozostawić „fusy” osobno.