Deser o nazwie Pavlova – to przysmak pochodzący z Austalii i Nowozelandii. Ten rodzaj torcika bezowego zachwyci Twoich gości i idealnie będzie komponował się z naszymi wysokiej jakości kawami typu crema. Tort warto udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami takimi jak truskawki, maliny, brzoskwinie, banany bądź owocami kiwi. Tort Pavlowa jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu. Polecamy go szczególnie na wspólne spotkania z rodziną przy kawie!
Pavlova beza Przepis – Składniki
BEZA:
- 6 białek
- Półtorej szklanki cukru kryształ drobny
- Łyżeczka mąki ziemniaczanej
- Łyżka soku z cytryny
- Szczypta soli
MASA:
- Masa
- 300ml Śmietana kremówka 36%
- 1 opakowanie serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
Wykonanie deseru – Ciasto beza Pavlova
Na początku białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę i dodajemy po trochę cukru. Dodajemy mąkę i cytrynę. Całość miksujemy. Masę wykładamy na papier do pieczenia formujemy tzw „kopiec” i lekko rozpłaszczamy i nagrzewamy piekarniki na 140* bez termoobiegu. Góra/dół pieczemy 30 min w tej temperaturze potem zmniejszamy na 110* i 1h i 30 min. Suszymy/ ubijamy (schłodzoną) śmietanę ,do ubitej dodajemy cukier i mascarpone . Owoce wedle uznania .
Przepis na ten Tort podesłała jedna z naszych czytelniczek. Chcesz pochwalić się swoim przpisem? Wyślij go na adres: EMAIL: BIURO@LOREDANA.COM.PL
Obserwuj nas na Facebooku i śledź aktualne nowości na temat Kawy, herbaty i innych pyszności: