Kawa rozpuszczalna
Kawa rozpuszczalna
Kawa rozpuszczalna
KAWY ROZPUSZCZALNE Z WŁOCH
Jesteście zabiegani? Chcecie mieć zawsze możliwość przyrządzenia pysznej kawy? Kawa rozpuszczalna będzie zatem idealnym wyborem. To rodzaj kawy, który jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu a do tego naprawdę smaczny!
Włoska Kawa rozpuszczalna
Kawa rozpuszczalna najczęściej powstaje z ekstraktu kawy suszonej. Dzięki temu można bardzo łatwo regulować jej moc - wystarczy dodać do filiżanki lub kubka o kilka łyżeczek więcej lub mniej. Analogicznie jak tradycyjna kawa, również zawiera wiele przeciwutleniaczy oraz składników odżywczych przez co ma pozytywny wpływ na zdrowie. W jej składzie można znaleźć ponadto wapń, cynk czy też magnez. Jej picie pozwala poprawić kondycję psychiczną oraz zapobiegać powstawaniu cukrzycy.
Dla osób wrażliwych na kofeinę - najlepsza kawa rozpuszczalna
Dodatkowo zawarta w kawie kofeina to znakomity stymulator, dlatego pozwala zwiększyć metabolizm oraz poprawić pracę naszego mózgu. Co warte jednak odnotowania kawa rozpuszczalna zawiera mniej kofeiny niż zwykła kawa. Jest więc bardzo dobrym wyborem dla osób wrażliwych na jej działanie, które jednak szukają czegoś na pobudzenie.
Kawa rozpuszczalna smakowa
Sympatycy kawy rozpuszczalnej mogą raczyć Swoje podniebienia wyjątkowymi smakowymi kompozycjami kawowymi oferowanymi przez sklep internetowy maderashop.pl. Kawy rozpuszczalne smakowe to idealny sposób na relaks. Kawy smakowe wzbogacone są różnymi aromatami, począwszy od korzenia żeń-szenia. Wszystkie nasze kawy powstały z wysokiej jakości ziaren Arabiki, oraz starannie dobranych i wyselekcjonowanych dodatków, które zagwarantuje niepowtarzalny smak oraz aromat Twojej kawy.
Czy wiesz, że kawa rozpuszczalna ...?
Nasze włoskie kawy rozpuszczalne wytwarzane są w dwóch metodach, gwarantujących zachowanie pełnego smaku i aromatu włoskiej kawy, z wykorzystaniem wysokiej jakości ziaren Arabiki i Robusty.
Metoda aglomerowana – suszenie wywaru (esencji) kawy gorącym powietrzem w wyniku czego woda odparowuje i pozostaje sucha kawa w granulkach – Loredana Instant
Metoda liofilizacji – suszenie wywaru (esencji) kawy przez wymrożenie w bardzo niskiej temperaturze (ok. -40’C) następnie w wyniku sublimacji następuje usunięcie wody i pozostają tylko kryształki kawy – Loredana Instant Gold
Gwarancją wysokiej jakości kawy rozpuszczalnej jest użycie w produkcji dobrej jakości ziaren oraz niestosowanie żadnych dodatków, tylko czysta esencja kawy.