Kawa w Maderashop - dla nas liczy się jakość ziaren!

Importujemy najlepszej jakości ziarna zielonej kawy.

Mieszamy je z mądrością i powoli wypalamy na różnych poziomach temperatur, aby harmonijnie poprawić kombinację aromatów.

Kawa po wypaleniu pakowana jest w wysokiej jakości opakowania, aby zachować swoje cenne zapachy i móc zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Kawy Loredana Caffe oraz MIKE wypalane są we Włoszech w dwóch palarniach Torrefazione Mike Castagnotto Mario S.p.A. w Alessandrii i Marzotto S.r.L. w Castelgomberto, z zachowaniem starannego procesu doboru najwyższej jakości ziaren i wypalania, tak by zachować smak i aromat typowy dla najlepszych włoskich kaw, a jednocześnie dostosować je pod nasze polskie gusta.

Kawa Loredana - idealna do wszystkich metod parzenia

Nasze kawy znakomicie nadają się do wszystkich metod parzenia, zarówno w ekspresach, kawiarkach jak i w alternatywnych metodach parzenia (Chemex, Aeropress, Dripper itp.) oraz do maceracji na zimno tzw. Cold Brew. Należy przy tym pamiętać o odpowiednim doborze stopnia zmielenia kawy do danej metody parzenia.

Kawa ma tysiące rzeczy do opowiedzenia, jej bajkowa ścieżka rodzi się w odległych krajach i realizuje się dzięki sztuce wiedzy, którą nosimy w smaku.

Kawa ma tysiące rzeczy do opowiedzenia, jej bajkowa ścieżka rodzi się w odległych krajach i realizuje się dzięki sztuce wiedzy, która nosimy w smaku.