

"Nieskazitelna mieszanka 5 odmian Arabiki skrywa to, co włoscy smakosze kochają najbardziej"
Wyrafinowana kawa prosto z Włoch. Produkowana i wypalana we Włoszech przy zachowaniu tradycyjnej receptury. 100% Arabiki z 5 odmian kawy, zapewnia niezwykłe doznania smakowe.
Continental to niepowtarzalna kompozycja delikatnie palonych ziaren arabicy. Kawa kryje w sobie szlachetny i wyrafinowany aromat z wyczuwalną nutą cytrusową i charakterystyczną przyjemną kwasowością.
Arabica: naturalna kawa z Brazylii, myta kawa
z Hondurasu i Kolumbii
Stopień palenia: średni
Już od 1958 w Alessandrii, we włoskim regionie Piemont odbywa się tradycyjna produkcja kawy, eksportowanej do setek włoskich smakoszy zamieszkujących północno - zachodnie Włochy. Dzięki naszej współpracy również Polacy mogą skosztować tej pysznej i wyrafinowanej ziarnistej kawy 1kg.
- pasuje do każdego rodzaju ekspresów i kawiarek.
Nasze mieszanki, charakteryzują się wysoką jakością, kremową konsystencją, intensywnym zapachem, dzięki czemu idealnie nadają się do parzenia we wszystkich urządzeniach typu ekspress a także przy zastosowaniu alternatywnych metod parzenia – aeropress, dripper, chemex, kawiarki itp.
Lata doświadczeń i pełen profesjonalizm, o jakim świadczą nasze certyfikaty dają Ci 100% satysfakcję. Nasze produkty przewyższają swoją jakością to, co znasz ze sklepów stacjonarnych. Pamiętaj, że kupując włoską kawę Continental, w sklepie Maderashop, kupujesz u oficjalnego dystrybutora, co daje ci pewność rygorystycznej jakości i natychmiastowej, szybkiej wysyłki.
Kawa ziarnista Continental jest w 100% wytwarzana w jednych z najbardziej renomowanych i największych palarni we Włoszech Torrefazione Mike Castagnotto oraz Marzotto S.p.A., z którymi wiąże nas długotrwała i ścisła współpraca.
Nasze standardy jakości kawy ziarnistej:
1. Importujemy z całego świata zieloną kawę, bezpośrednio od plantatorów co pozwala wybierać kawę o najwyższej jakości - arabikę i robuste.
2. Otrzymane próbki są oceniane przez właściciela i mistrza wypalania.
3. Następnie z magazynu celnego trafia na produkcje gdzie zostaje skontrolowana w celu usunięcia ewentualnych zanieczyszczeń lub uszkodzonych ziaren.
4. Kawa ziarnista jest wypalana w tradycyjny sposób (wypalanie powolne, do uzyskania koloru: tzw. Habit zakonnika)
w 1958 roku, w północnym regionie Włoch, w Alessandrii, Mario Castagnotto zaczął od malutkiej palarni stopniowo angażując w rozwój firmy członków swojej rodziny, która w miarę upływu czasu angażowała kolejnych współpracowników, aż w 1976 roku ta mała palarnia przekształciła się w Spółkę Akcyjną, uzyskując wiele wysokich wyróżnień za swoje zasługi.
Mocna kawa ziarnista to aż 1 kg. Dzięki 100% mieszance Arabiki, produkt jest bardzo wydajny i wystarczy na bardzo długo. Kupując zapas kawy ziarnistej 1kg masz pewność,
Zobacz także